Уряд підтримує створення в Києві мережі амбулаторій сімейної медицини.

Як повідомив журналістам прес-секретар прем'єр-міністра Віталій ЛУК’ЯНЕНКО, про це Микола АЗАРОВ заявив під час відвідання ним Олександрівської лікарні в Києві.

Як зазначив В.ЛУК’ЯНЕНКО, такі амбулаторії будуть лікувальним комплексом і житлом лікаря, який працює в цій амбулаторії. Планується, що в кожному районі Києва буде створено по 10 амбулаторій сімейної медицини. Це київський варіант вирішення стратегічного питання, втілення ідеології реформи – наблизити медицину до пацієнта», - підкреслив В.ЛУК’ЯНЕНКО. За його словами, ці амбулаторії створюються для того, щоб первинна медична допомога вийшла на якісно новий рівень.

Відео дня

Крім того, М.АЗАРОВ на брифінгу відзначив необхідність розробити серйозну програму з розвитку охорони здоров'я в столиці.

«Стало питання про програму розвитку медицини в Києві. Ми домовилися з Олександром Павловичем ПОПОВИМ у суботу зустрітися й розглянути програму медицини в Києві. Зрозуміло, що така важка проблема, як занедбаність медичної ситуації в Києві, за два місяці, за півроку, за рік не вирішиться. Але ми робитимемо серйозну програму, результатом якої буде те, що в Києві буде створено європейську систему охорони здоров'я» , - підкреслив М.АЗАРОВ.

Він відзначив, що для створення системи охорони здоров'я європейського рівня необхідно 3-4 роки.

Як повідомляв УНІАН, у столиці до кінця року планується відкрити 100 амбулаторій сімейної медицини.