Без злагоди і громадянського миру Україна не зможе успішно розвиватися. Про це, як повідомляє офіційний сайт глави держави, Президент України Віктор Янукович заявив у своєму зверненні у зв`язку з 67-ою річницею депортації з Криму кримських татар і осіб інших національностей.

"Ми по праву гордимося тим, що за роки незалежності в Україні не було серйозних міжнаціональних конфліктів. Це свідчить, що ми - єдиний народ, монолітність якого не вдасться порушити ніколи і нікому, але попереду ще багато роботи", - йдеться у зверненні.

Глава держави визнав недосконалість міжетнонаціональної політики в державі: "Слід удосконалювати принципи державної етнонаціональної політики, утверджувати міжкультурний діалог і толерантність в житті громадян, активізувати рішення проблем, пов`язаних з облаштуванням на батьківській землі депортованих і їх нащадків".

Відео дня

За словами Президента, надбання Україною незалежності відкрило для виселенців шлях до рідної землі, "і тепер ми можемо гордитися різноманітністю нашої багатонаціональної культурної спадщини".

"Маємо усвідомити, що злагода та громадянський мир – це наш найцінніший здобуток і запорука успішного розвитку", - підкреслив Президент.

Нагадаємо, 9 травня у Львові відбулися конфлікти між прихильниками "Свободи" і людьми, що святкували День Перемоги. Після інцидентів 17 людей звернулися в травматологічні пункти лікарень Львова. Один з членів "Свободи" був госпіталізований з кульовим пораненням з травматичного пістолета.