Колишній радник голови НАК «Нафтогаз України» Олега ДУБИНИ Андрій КОВАЛЬ вважає, що без втручання вищих посадових осіб у 2009 році вирішити газову кризу було неможливо.

Як передає кореспондент УНІАН, про це А.КОВАЛЬ заявив сьогодні під час допиту як свідка у Печерському райсуді Києва з розгляду кримінальної справи екс-прем’єр-міністра Юлії ТИМОШЕНКО.

За словами екс-радника голови «Нафтогазу», господарюючий суб’єкт НАК «Нафтогаз України» не усувався від переговорів з «Газпромом» щодо газового постачання. Водночас, за його словами, згодом «Газпром» зайняв таку позицію, що усі подальші переговори вестимуться на вищому рівні.

Відео дня

«Газпром» заявив, що всі переговори будуть вестися на верхньому рівні і рішення прийматися будуть саме там», - сказав А.КОВАЛЬ.

Він також розповів, що всі газові переговори велись у дуже складних умовах, оскільки Європа вимагала вирішити це питання якнайшвидше, а Росія в ультимативній формі наполягала на своїх вимогах.

Він також зауважив, що усі заяви Росії про те, що під час газової кризи Україна крала газ, є безпідставними. «Ніяких крадіжок не було, бо газова система не дозволяла будь-які крадіжки», - сказав А.КОВАЛЬ.