Тендерна палата вивчить законність придбання Кабінетом Міністрів України службового автомобіля Mercedes вартістю близько 3,3 млн. грн.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив перший віце-президент тендерної палати Антон ЯЦЕНКО.

«Я думаю, що ми, враховуючи, що це набуло резонансу – закупівля, можна сказати, царська, запитаємо у уряду матеріали (про проведення тендеру – УНІАН)», – сказав А. ЯЦЕНКО.

Відео дня

Він також відзначив, що має у своєму розпорядженні інформацію, згідно з якою, даний автомобіль було придбано для майбутнього прем`єр-міністра.

«За нашою інформацією, цей автомобіль було куплено для майбутнього прем`єр-міністра, господарські служби заметушилися, аби достойно прийняти нового прем`єра», – сказав А.ЯЦЕНКО.

Тим часом, А.ЯЦЕНКО висловив сумнів у доцільності такого дорогого придбання Кабінету Міністрів України.

«У такій бідній країні, якою є Україна, неправильно купувати такі дорогі автомобілі», - сказав він.

Нагадаємо, скандал навколо придбання автомобіля Mercedes-Benz вже мав місце. 5 травня Тендерна палата України звернулася до Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» із запитом про надання тендерної документації щодо придбання її службового автомобіля Mercedes-Benz S-Class.

Тендерна палата просила надати рішення про створення тендерного комітету, звіт про результати проведення тендерних процедур, протоколи засідань тендерного комітету, копії інформаційних матеріалів замовника і учасників торгів, копії укладених договорів, інформацію про скарги учасників торгів, копії платіжних доручень та інші документи.

Ситуація вирішилася тоді тим, що автомобіль “Нафтогаз” повернув у салон, відтак його було продано.

Довідка УНІАН. 5 травня автопідприємство господарсько-фінансового департаменту секретаріату Кабінету Міністрів уклало із СП ТОВ "Автомобільний дім "Україна-Мерседес-Бенц" договір про купівлю Mercedes-Benz S600 W220 B6, B7 вартістю 3 млн. 292,2 тис. гривень.