Голова політради «Нашої України» Валентин НАЛИВАЙЧЕНКО назвав об’єднання української демократичної опозиції одним із фундаментальних кроків для реалізації європейського вибору України.

Як повідомили УНІАН у прес-службі партії, таку думку він висловив під час зустрічі з європейськими політиками в ході 20-го щорічного конгресу Європейської народної партії, що проходить у Марселі.

Зокрема, до фундаментальних кроків для реалізації європейського вибору України та формування єдиного європейського демократичного простору політик також відніс Угоду про політичну асоціацію між Україною та ЄС, проведення чесних парламентських виборів у 2012 році.

Відео дня

У спілкуванні з європейськими партнерами В.НАЛИВАЙЧЕНКО наголосив на посиленні авторитарних тенденцій в Україні, що виявляється у переслідуванні опозиційних політиків, наступі на демократичні свободи і права звичайних громадян. Він також висловив солідарність з екс-прем’єром Юлією ТИМОШЕНКО і екс-мінітсром внутрішніх справ Юрієм ЛУЦЕНКОМ та іншими політиками, які сьогодні незаконно перебувають в ув’язненні.

«Втім, авторитарні дії режиму на чолі з Президентом Віктором ЯНУКОВИЧЕМ не є суттю справжньої України. Більшість громадян України не схвалюють політики теперішньої влади, протестують проти неї та відмовили їй у політичній довірі. Саме воля і прагнення людей жити в умовах демократії і бути частиною об’єднаної Європи і є справжньою Україною. Політичний конфлікт в Україні якраз і полягає в тому, що політика нинішньої влади суперечить очікуванням більшості наших громадян», - цитує прес-служба В.НАЛИВАЙЧЕНКА.

Він відзначає як позитивний той факт, що у з’їзді ЄНП беруть участь представники українських опозиційних сил. «Перед європейськими партнерами засвідчую нашу готовність до об’єднання дій опозиції в Україні. Вірю в прихід нового покоління українських політиків, над яким не тяжітимуть протиріччя минулого. Поява такого покоління, а найважливіше – нових принципів співпраці між демократичними силами без подвійних стандартів, обману і взаємопоборювання – ключ до повноцінного повернення України на шлях демократичного розвитку», - наголосив голова політради «Нашої України».

В.НАЛИВАЙЧЕНКО також підкреслив, що після укладення угоди про асоціацію Україна-ЄС спільним завданням № 1 є захист вільного волевиявлення в Україні, і від імені «Нашої України» звертається до всіх європейських політичних партнерів з проханням надіслати спостерігачів на майбутні парламентські вибори в 2012 році.

В.НАЛИВАЙЧЕНКО на запрошення голови Європейської народної партії Вілфреда МАРТЕНСА бере участь у 20-му щорічному Конгресі ЄНП, який проходить у Марселі 7-8 грудня.

«Наша Україна» має статус спостерігача у Європейській народній партії з 2005 року.