Юлія Тимошенко та Георгій Філіпчук

Відповідне рішення ухвалив у четвер суддя Солом`янського районного суду Києва Володимир Мельник, передає РІА «Новости».

"Суд визнав винним Філіпчука за частиною третьою статті 365 Кримінального кодексу України, присудивши йому три роки позбавлення волі і змінивши запобіжний захід з підписки про невиїзд на утримання під вартою. Він був узятий під варту в залі суду і відправлений в ізолятор", - повідомив адвокат екс-міністра Микола Шупеня.

Він пояснив, що Г.Філіпчук засуджений за перевищення влади і посадових повноважень під час укладення угоди з юридичною фірмою Astapov Lawyers про надання Мінприроди консультацій під час розгляду спору в міжнародних юридичних інститутах з приводу розірвання угоди, укладеної між урядом України і компанією Vanco International ltd. про розробку шельфу Чорного моря.

Відео дня

Адвокат зазначив, що подаватиме апеляцію, оскільки вважає "абсурдним" рішення суду.

Н.Шупеня зазначив, що Г.Філіпчук виконував доручення Кабінету міністрів, зокрема, екс-прем`єра Юлії Тимошенко.

"Там були окремі доручення і прем`єр-міністра, і розпорядження Кабінету міністрів, причому неодноразові. Всі ці матеріали ми брали з собою, вони досліджувалися судом, але, на жаль, не враховані", - сказав адвокат.

Як повідомлялося, в грудні 2010 року Генпрокуратура порушила кримінальну справу стосовно Г.Філіпчука за ознаками зловживання службовим становищем, яке спричинило за тяжкі наслідки.