Новопризначений міністр фінансів Юрій Колобов. Фото з архіву УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, на брифінгу міністр фінансів Юрій Колобов не зміг назвати прогнозовану ціну на газ на 2013 рік. На запитання про ціну на газ він відзначив: «Така, як за контрактом».

Водночас, прохання журналістів назвати низку інших параметрів проекту держбюджету викликало у Ю.Колобова здивування. «Тут же два томи, я що, маю все знати?», - сказав міністр, взявши у руки об'ємний документ проекту держбюджету на 2013 рік.

Окрім того, він не назвав розмір мінімальної заробітної плати і рівень прожиткового мінімуму. «Це запитання до міністра соціальної політики», - сказав Ю.Колобов.

Відео дня

Після цього журналісти поцікавилися у міністра економіки Петра Порошенка про те, який курс долара прогнозується на 2013 рік, на що той сказав, що це запитання не до нього, а до Національного банку України.

Також він погодився з тим, що міністр фінансів не визначає курс долара, а це робить НБУ.

Як раніше повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України сьогодні, 12 вересня, затвердив проект закону України «Про Державний бюджет на 2013 рік», виходячи з прогнозного зростання ВВП на рівні 4,5%.

За словами Ю.Колобова, проект бюджету на 2013 рік розраховано, виходячи із затверджених урядом ще у 2011 році макропоказників, зокрема, зростання ВВП – 4,5%, показник номінального ВВП – 1,688 трлн грн, інфляція – 5,9%.

Нагадаємо, бюджет-2012 розраховано, виходячи з урядового прогнозу зростання ВВП за підсумками 2012 року на рівні 3,9%, прогнозу номінального ВВП - 1,5 трлн грн, інфляція - на рівні 7,9%, курс гривні - 8 грн за один долар.