Олександр Квасневський та  Пет Кокс під час розгляду кримінальної справи Юлії Тимошенко у Харкові

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив радник Президента України - керівник Головного управління Адміністрації Президента з питань міжнародних відносин Андрій Гончарук.

На запитання, що говоритиме українська сторона стосовно ув’язнення екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко та екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка під час саміту Україна - ЄС у Брюсселі 25 лютого, А.Гончарук зауважив, що це питання виникло не вчора.

«Стільки часу, скільки було витрачено на дискусії та інформацію з цього питання, я навіть не хочу ні з чим порівнювати, з іншими питаннями, які у нас, як ви знаєте, якщо я можу собі дозволити такий вираз, як довгограючі платівки», - сказав А.Гончарук.

Відео дня

За словами А.Гончарука, вже було надано багато інформації з боку керівництва України й інших очільників, але якщо така потреба виникне, то обов’язково інформація буде надана знову.

“На наступному тижні, точніше, в кінці тижня, спостережна місія у складі Кокса і Квасневського повертається в Україну. У них запит на широке коло зустрічей з українським керівництвом, і не тільки керівництвом, з громадськими діячами. Я думаю, це питання також буде там обговорюватись”, - зауважив А.Гончарук.

Як повідомляв УНІАН, місія П.Кокса та А.Квасневського працює з червня 2012 року. Вона відстежує ситуацію щодо справ Ю.Тимошенко та інших представників української опозиції і колишніх урядовців.