Система для голосування зносилась ще у серпні минулого року

Голова Комітету Верховної Ради України з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи ВР Володимир Макеєнко наголошує на неможливості ввести в дію сенсорну кнопку, оскільки зношеність системи для голосування ще у серпні 2012 року становила 100%.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на засіданні Погоджувальної ради.

За словами В.Макеєнка, система «Рада» була введена в дію 30 серпня 2002 року, термін її експлуатації - 10 років. «Амортизаційна зношеність системи становить на 30 серпня 2012 року 100%», - підкреслив В.Макеєнко.

Відео дня

Він наголосив, що «подальша експлуатація системи, за оцінками головного конструктора, не може гарантувати її безперебійної роботи під час пленарних засідань».

Як зазначив голова Регламентного комітету, для введення в дію сенсорної кнопки необхідно модернізувати систему, для чого потрібні додаткові кошти.

В.Макеєнко наголосив: «При цьому необхідно врахувати, що діюча система «Рада-3» не має комплексної системи захисту інформації, оскільки на момент її створення в 2002 році відповідні заходи не були передбачені».

За його словами, доцільно підтримати пропозицію Національної академії наук України про розробку та впровадження системи електронного голосування нового покоління, яка б повною мірою відповідала вимогам Конституції та Регламенту ВР щодо персонального голосування та захисту інформації.