Микола Азаров Азаров: мы готовы рассказать о плюсах и минусах сланцевого газа

Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час спілкування з користувачами мережі Facebook.

“Ми готові провести широку роз'яснювальну роботу, відверто розповісти про плюси і мінуси цього технологічного процесу з тим, щоб ті люди, які щиро були стурбовані цією екологічною проблемою, могли б одержати аргументи і зняти цю свою стурбованість”, - сказав М.Азаров.

Він відзначив, що завдання уряду - довести до громадськості максимальну кількість об'єктивних матеріалів і найголовніше - організувати роботу так, щоб ризики були мінімізовані, а “позитивні ефекти” працювали на інтереси людей.

Відео дня

«А що таке видобуток таких обсягів газу в Донбасі? Це робота для величезної кількості людей, робота високооплачувана, це можливість одержання доходів від реалізації цього газу і спрямування цих доходів на розвиток Донбасу, зокрема й на вирішення екологічних проблем, які турбують жителів. Ми говорили із заступником Держсекретаря США на цю тему, і, безумовно, ми одержимо в своє розпорядження всі необхідні матеріали», - відзначив прем'єр.

На цю тему: Азаров назвав КПУ, «Свободу» та «Батьківщину» агентами Росії

Як повідомляв УНІАН, останнім часом у Харкові й кількох районах області, а також у Донецьку відбулися акції протесту проти видобутку сланцевого газу на сході України. Останній пікет відбувся 20 березня в Донецьку перед будівлею облдержадміністрації.

На початку березня міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков пообіцяв, що реалізація проекту з видобутку сланцевого газу компанією Shell почнеться тільки після мінімізації екологічних ризиків.

Нагадаємо, в лютому 2012 року Україна оголосила конкурси на укладення угоди про розподіл продукції на видобуток газу (УРП) на Юзівській (Донецька і Харківська області) і Олеській (Львівська область та Івано-Франківська області) площах із запасами сланцевого газу. У травні 2012 р. переможцями конкурсу на укладення УРП на Олеській і Юзівській площах стали компанії Сhevron і Shell.

На цю тему: Shell готується до нових досліджень газових родовищ в Україні

17 січня 2013 р. Харківська облрада схвалила проект угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться на ділянці Юзівська, частина якої розташована на території області.

24 січня ц.р. підписана угода між компанією Shell і компанією «Надра Юзівська» про розподіл продукції від видобутку сланцевого газу на Юзівськой площі в Харківській і Донецькій областях.

Довідка УНІАН. Прогнозні ресурси Юзівської площі оцінюються в 4,054 трлн куб. м газу. Прогнозні ресурси Олеської площі - в 2,98 трлн куб. м газу.