Євромайдан в Харкові / Фото: glavnoe.ua

Про це кореспондентові УНІАН повідомив співорганізатор харківського Євромайдану, член оргкомітету форуму Володимир Чистилін.

«Всі приміщення, які ми планували, а це 7 приміщень, включно з Kharkiv Palace Hotel (готель, який належить харківському бізнесмену Олександру Ярославському – УНІАН), нам відмовили. На цей час у мене немає інформації, де він (форум – УНІАН) буде», - сказав Чистилін.

Водночас, він наголосив, що з’їзд за будь-яких обставин відбудеться. «Форум відбудеться в будь-якому разі. Якщо не знайдемо приміщення, форум пройде на майдані», - підкреслив член оргкомітету.

Відео дня

Активіст спростував інформацію, що організатором заходу виступає влада.

Окрім того, за словами Чистиліна, на суботу, 11 листопада, влада планує проведення антимайдану. «Збирають вчителів, малюють навіть плакати "Янукович – наш президент". Це інформація від наших активістів», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 11-12 грудня в Харкові відбудеться Перший всеукраїнський форум Євромайданів. Форум розгляне гострі питання співпраці Майданів - координацію, безпеку, інформаційну політику, мистецьку співпрацю. Крім того, делегати мають накреслити план дій для встановлення в Україні відповідальної демократії.

Своїм досвідом боротьби проти режиму та стратегіями побудови громадянського суспільства поділяться гості з Польщі - один із засновників Гельсинського Комітету Польщі Збігнев Ромашевський та один із засновників «Солідарності» Збігнев Буяк.

У перший день заплановано засідання робочих груп відповідно до питань порядку денного, у другий - ухвалення загальної резолюції.

Також заплановано, що 11 грудня на харківському Євромайдані виступить лідер партії «Удар» Віталій Кличко.