REUTERS

Резолюція Генасамблеї ООН засвідчила безпрецедентний рівень підтримки територіальної цілісності України, пише Українська правда.

Про це у коментарі виданню заявив керівник департаменту інформполітики МЗС Євген Перебийніс.

"Ми абсолютно задоволені такими результатами. Це є безпрецедентне рішення ООН. Всього 11 держав проти – це дуже потужний результат", - сказав Перебийніс.

Відео дня

Читайте такожПан Гі Мун розкритикував ядерні держави за порушення гарантій безпеки України

За його словами, голосування на Генасамблеї "засвідчило повний провал політики Росії, спрямованої на анексію Криму".

Перебийніс пояснив, що хоч рішення Генасамблеї не має зобов'язувальної сили, але воно стане "основою для будь-яких подальших дій України на міжнародній арені".

Представник МЗС розповів, що це рішення буде використане "як у міжнародно-правових діях України, тобто у судах", так і на міжнародній політичні арені.

"Це резолюція найбільшої у світі міжнародної організації, на яку будуть посилатися і всі решта міжнародних організацій", - сказав Перебийніс.

Читайте такожРадбез ООН планує обговорити ситуацію в Україні з Пан Гі Муном

"Будуть і подальші кроки. Уже в п'ятницю засідатиме Рада Безпеки ООН", - повідомив він.

Як відомо, у четвер Генасамблея ООН підтримала резолюцію щодо невизнання кримського референдуму і підтримки територіальної цілісності України.

Проти цієї резолюції проголосували лише 11 країн: Росія та її "партнери" Вірменія, Білорусь, Болівія, Куба, КНДР, Нікарагуа, Судан, Сирія, Зімбабве, Венесуела.