Крымские школьники будут вынуждены из-за оккупации проходить тестирование на материковой части Украины

Український центр оцінювання якості освіти надає можливість випускникам кримських шкіл проходити ЗНО на материковій частині України у декілька етапів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук заявив на прес-конференції.

Читайте такожЧерез борги проведення ЗНО в Україні під загрозою зриву

Відео дня

За його словами, у зв'язку з неможливістю проведення ЗНО в Криму через його окупацію кримським школярам пропонуються три варіанти проходження ЗНО на материковій території України. Зокрема щоб пройти ЗНО у червні, випускникам кримських шкіл необхідно до 30 квітня перереєструватися на порталі УЦОЯО. Для тих, хто не встигне це зробити, передбачена можливість скласти ЗНО під час додаткової сесії, яка триватиме з 1 по 15 липня. Для цього потрібно з 1 травня по 15 червня пройти перереєстрацію на сайті УЦОЯО. Для тих же випускників кримських шкіл, хто не встигне зареєструватися на додаткову сесію, буде запропонована скорочена сесія ЗНО, яка триватиме 3-4 дні, і зареєструватися на неї потрібно в період з 16 червня по 16 липня.