Бортпровідник шпигував за ВПС / фото прес-служби Міноборони

Про це повідомляє сайт МВС з посиланням на радника Міністра внутрішніх справ Антона Геращенка. 

"Роман С. працював бортпровідником авіакомпанії «Роза вітрів» і по службовій необхідності часто бував в аеропорту Дніпропетровськ. Згідно з оперативною інформацією, на початку липня він зустрівся в Горлівці Донецької області з одним з наближених до голови місцевих сепаратистів Безлера («Біса») на прізвисько «Балу»", - сказано в повідомленні.

Читайте такожПравоохоронці попередили серію терактів у Дніпропетровську Слідство має інформацію, що після цієї зустрічі Роман С. накреслив і передав «Балу» карту аеропорту Дніпропетровськ, зазначивши на ній місця розташування військової техніки та авіації.

Відео дня

Надалі бортпровідник повернувся до виконання своїх службових обов'язків, продовжуючи інформувати своїх горлівських кураторів по мобільному телефону і за допомогою СМС про частоту і часи вильотів літаків ВПС України.

Щодо шпигуна відкрито кримінальне провадження  за ч. 3 ст. 258 КК України (Тероризм). Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років. Слідчі дії стосовно затриманого тривають.