REUTERS

Як повідомили УНІАН у прес-службі Харківської облдержадміністрації, голова ХОДА Ігор Балута провів зустріч із представниками Інтерполу та Європолу.

У зустрічі також взяли участь перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін та заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома.

Балута розповів про роботу Антикризового центру з підтримки сімей загиблих та забезпечення роботи урядової комісії з розслідування причин авіакатастрофи літака «Боїнг 777-200», який був створений в Харківській області.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 17 липня близько 17.00 за київським часом авіалайнер «Боїнг-777» компанії Malaysia Airlines був збитий проросійськими бойовиками, імовірно, з використанням установки зенітно-ракетного комплексу «Бук». За інформацією авіакомпанії, на борту було 283 пасажири і 15 членів екіпажу.Також очільник області пояснив, в яких питаннях Харківська облдержадміністрація та інші регіональні структури можуть сприяти в роботі іноземних експертів.

Читайте такожРБ ООН погодила проект резолюції щодо БоїнгаВідразу після цього українська авіавлада закрила авіаційний простір над сходом України, і всі повітряні судна, що раніше використовували повітряний простір над зоною АТО, змінили свої маршрути.

Читайте такожКеррі: Система ППО, яка збила "Боїнг", потрапила до сепаратистів з РосіїНаціональне бюро з розслідування авіаційних подій і інцидентів з цивільними повітряними судами запросило взяти участь у розслідуванні причин катастрофи малайзійського «Боїнгу-777» міжнародні авіаційні організації і представників авіаційних влад Малайзії і Нідерландів. Зокрема, бюро направило відповідні повідомлення авіаційній владі Малайзії, Нідерландів, компанії Boeing, Міжнародній організації цивільної авіації ICAO, Європейській конференції цивільної авіації, Європейській організації з безпеки аеронавігації (Євроконтролю), Єврокомісії і Національній раді з безпеки на транспорті (NTSB).