REUTERS

Президент Франції Франсуа Олланд прокоментував інформацію про вторгнення військових російської армії на територію України.

"Якщо з'ясується, що російські військові присутні на українській землі, це буде нестерпно і неприйнятно", - заявив французький президент на зустрічі із французькими дипломатами у Парижі у четвер, 28 серпня, повідомляє Deutsche Welle із посиланням на Reuters.

"Європа буде зберігати (санкції. - Ред.) і навіть збільшуватиме їх, якщо ескалація зростатиме", - наголосив Франсуа Олланд.

Відео дня

При цьому він додав, що хотів би уникнути такого розвитку ситуації, тому що санкції не відповідають "ані нашим інтересам, ані інтересам Росії".

Читайте такожРубль падає через вторгнення російських військ в Україну

"Росія не може сподіватися на те, що у ХХІ столітті вона усе ще буде потугою, яка не поважає правил", - зазначив французький політик.

Нагадаємо, що посол США в Україні Джеффрі Пайєтт заявив про те, що Росія спрямувала новітні системи протиповітряної оборони на Схід України.

"Тепер більша кількість російських військ безпосередньо залучена до військових дій на території України,"- написав американський дипломат на своїй сторінці у Twitter