REUTERS

Росія дала чітко зрозуміти, що в разі ратифікації Угоди про асоціацію ЄС та України, може розпочати повномасштабну економічну війну.

Про це заявив на засіданні Європарламенту єврокомісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле, передає Українська правда.

"Всі з вас говорили на користь миру. Російські війська знаходяться на території України. Вони (Росія – ред.) дуже чітко дали зрозуміти, що як тільки асоціація буде ратифікована Верховною Радою, то того ж дня, не пізніше, вони приймуть подальші економічні обмеження", - розповів єврокомісар.

Відео дня

Читайте такожУ Страсбурзі проходить обговорення Асоціації України і ЄС (онлайн-трансляція)

"На додачу до військової загрози, ми постаємо перед загрозою повномасштабної економічної та торгівельної війни", - додав Фюле.

Він пояснив, що це Україна попросила відкласти застосування економічної частини асоціації.

"Причини були логічні і зрозумілі. Економіка проходить серйозні випробування. І вони хочуть мати більше часу для прийняття умов і тарифів, про які ми домовились", - сказав Фюле.

Читайте такожУ Кабміні визнали, що ратифікацію УА свідомо гальмували через Росію

Він заспокоїв євродепутатів, що Україна і ЄС працюватимуть над реформами і відновленням України в рамках Ради асоціації, та її розгалуженої структури.

"У нас є ратифікація, підготовленої угоди, ми маємо застосування політичної частини. Ми домовились, що реформи продовжаться", - запевнив Фюле.