Україна хоче стати членом ASEM

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив на брифінгу речник МЗС України Євген Перебийніс.

Він нагадав, що Україна наприкінці вересня подала офіційну заявку на членство в ASEM.

“Це унікальний діалоговий форум, який об'єднує країни Європи та Азії, а також Європейський Союз та АСЕАН (Асоціацію держав Південно-Східної Азії – УНІАН). Сподіваємося, що відповідно до існуючої в рамках організації процедури, учасники форуму до свого наступного саміту розглянуть заявку України та ухвалять консенсусне рішення про членство України”, - сказав Перебийніс.

Відео дня

Читайте такожПорошенко покладає великі сподівання на переговори із Путіним у МіланіВін нагадав, що Президент України Петро Порошенко 16-17 жовтня здійснить робочий візит до Італії, де саме в ці дні відбуватиметься саміт глав держав та урядів форуму “Азія - Європа” (ASEM).

За словами речника МЗС, в рамках візиту планується багатостороння зустріч глав держав та урядів за участю президентів України та Російської Федерації.

“Головною темою зустрічі буде ситуація в Україні і навколо України, зокрема в контексті виконання Мінських домовленостей врегулювання ситуації на Донбасі”, - сказав Перебийніс.

За його словами, запланована низка двосторонніх зустрічей президента України з лідерами європейських та азійських держав.

Як повідомляв УНІАН, 12 жовтня Порошенко заявив, що на саміті лідерів держав Європейського Союзу та Азії (ASEM) 16-17 жовтня у Мілані відбудеться низка переговорів, в тому числі і з Путіним, присвячених реалізації Мирного плану.

Довідка. Форум ASEM є міжнародною організацією, що об'єднує країни Азії та Європи. Організація заснована в 1996 році. Основною метою форуму є розвиток співробітництва країн-учасниць у сфері політики, безпеки, фінансово-економічної, соціально-культурної сфер і транспорту.

До складу ASEM входить 51 член, в тому числі 30 від європейської групи (27 держав-членів ЄС та Єврокомісія, Норвегія та Швейцарія) і 18 від азійської (10 держав-членів АСЕАН, Китай, Японія, Республіка Корея, Індія, Пакистан, Монголія, Бангладеш і Секретаріат АСЕАН) , а також Австралія, Нова Зеландія та Росія.