Зеленський побував на адмінмежі / фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що армія має бути готовою до того, що РФ в будь-який момент поверне свої війська до кордонів України

Як повідомили у прес-службі Офісу глави Української держави, про це він заявив під час відвідання передових позицій військовослужбовців на адміністративній межі з тимчасово окупованою Автономною Республікою Крим.

"Ми сьогодні на Херсонщині. Бачимо наші позиції, перевіряємо готовність з точки зору техніки, наших бійців, наших бригад. Дуже важливо як на передовій, так і в резерві бачити стан наших військових, стан нашої армії – технічний і психологічний. Це важливо для того, щоб розуміти: те, що (російські – УНІАН) війська відходять, не значить, що армія не повинна бути готовою до того, що може в будь-який момент бути повернення (російських військ – УНІАН) військ до кордонів нашої країни", – сказав Зеленський.

Відео дня

Читайте такожУ Кремлі раді говорити з Зеленським, але тільки не про Донбас

Також глава держави передав двом військовим підрозділам прилади нічного бачення та тепловізори.

Зеленський у Херсоні: деталі візиту

  • 27 квітня Зеленський перебуває з робочою поїздкою у Херсонській області.
  • У Херсоні запланована нарада глави держави щодо безпекової ситуації на адмінмежі з півостровом, у Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Одеській та Миколаївській областях.

Скупчення військ РФ біля кордону: довідка УНІАН

  • У березні РФ під виглядом підготовки до навчань стягнула до окупованого Криму і до кордонів України десятки батальйонних тактичних груп, військову техніку, штурмовики Су-25СМЗ, кораблі Каспійської військової флотилії.
  • 20 квітня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що чисельність російських військовослужбовців на кордоні з Україною за тиждень збільшиться до понад 120 тисяч.
  • 22 квітня в окупованому Криму міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що вирішив завершити "раптову перевірку" російських військ у Західному і Південному військових округах РФ біля кордонів України, оскільки "всіх поставлених цілей досягнуто".