Що Байден думає про Україну / REUTERS

Кандидат у президенти США від Демократів Джо Байден у випадку перемоги на виборах має намір домагатися припинення війни на Донбасі та допомагати Україні в боротьбі з корупцією.

Читайте такожВибори в США: Байден впевнено випереджає Трампа - опитування

Про це повідомляє "Європейська правда", посилаючись на заяву кампанії Байдена/Гарріс, присвячену українській проблематиці.

Відео дня

"Байден домагатиметься завершення конфлікту в Україні і працюватиме з європейськими союзниками, щоб підтримати Україну, яка прагне суверенного, демократичного і процвітаючого майбутнього, на яке вона заслуговує", - йдеться у заяві.

Кандидат обіцяє надати Україні військову допомогу, у тому числі летальну зброю, аби допомогти країні захистити себе від російської агресії. 

Крім того, Байден має намір заохочувати український уряд, бізнес і громадянське суспільство до боротьби з корупцією і консолідації суспільства.

"Джо Байден розуміє те, чого не розуміє Дональд Трамп: Україна бореться за захист своєї незалежності і суверенітету. Успіх України сприятиме кращій безпеці і стабільності Європи, що є в інтересах Америки", - наголошується в заяві.

Вибори президента США 2020

  • Вибори президента США 2020 призначені на 3 листопада. Основними кандидатами є чинний президент від Республіканців Дональд Трамп та його суперник від Демократів Джозеф Байден.
  • 29 вересня відбувся перший раунд дебатів між Трампом та Байденом.
  • У розпал передвиборчої кампанії Трамп захворів коронавірусом, однак після нетривалого лікування повернувся до боротьби.