Данілов розповів, коли Україна отримає доступ до кордону на Донбасі / фото УНІАН

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов розповів, коли Україна отримає доступ до окупованого східного кордону і проведе демократичні вибори в окремих районах Донецької і Луганської областей, які наразі знаходяться під контролем російських військ.

Про це Данілов сказав в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

"Я неодноразово казав, для того, аби зупинилася війна... на території Донецької і Луганської області треба зробити дуже просту річ - президент Путін має забрати свої війська, забрати свої бронетранспортери, танки, забрати усіх своїх військових звідти, і одразу усе це припиниться", - наголосив Данілов.

Відео дня

Секретар РНБО підкреслює, що у разі такого розвитку подій "Україна отримає доступ до свого кордону, проведе демократичні вибори і тоді усе стане на свої місця".

"Німці це не бачать? Французи це не бачать? Вони це бачать, вони це розуміють. Але роблять гешефт (про побудову газопроводу "Північний потік-2" - УНІАН). Ну тоді скажіть, будь ласка, шановні друзі: ми займаємося тільки бізнесом, і те, що стосується інших речей, - нас взагалі не цікавить", - резюмував Данілов.

Читайте такожРосія відвела від кордонів України лише близько 10 тисяч військових – Зеленський

Нагадаємо, раніше Данілов заявив, що Німеччина і Франція мають нести відповідальність за окупацію Криму Росією. Зокрема, секретар РНБО нагадав, що у 2008 році Німеччина і Франція відмовили Україні і Грузії в наданні Плану дій щодо членства в НАТО, після чого Росія напала і захопила частини суверенних територій Грузії і України.

Вас також можуть зацікавити новини