Генасамблея ООН / ілюстрація / REUTERS

Генеральна асамблея ООН включила до порядку денного своєї 75-ї сесії питання про обговорення ситуації на тимчасово окупованих територіях Криму та Донбасу.

Читайте такожУкраїна запропонує Німеччині приєднатися до майбутньої платформи з деокупації Криму

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова.

Відео дня

«Вдячні партнерам за включення до проекту порядку денного 75-ї сесії ГА ООН обговорення ситуації на тимчасово окупованих територіях Криму та Донбасу. Продовжуємо боротьбу», - написала вона.

Зокрема, за включення питання до порядку денного сесії проголосувала 81 держава, проти – 17.

Джапарова додала, що включення цього пункту дає Україні разом з партнерами додаткову можливість з найвищої міжнародної трибуни донести до міжнародної спільноти правду про ситуацію на тимчасово окупованих територіях Донбасу та Криму та злочини, які там здійснює Росія як окупаційна держава.

Крім того, заступниця міністра повідомила, що представники України планують внести на розгляд Генасамблеї ООН проекти посилених резолюцій щодо Криму. Йдеться про вже п’яту резолюцію стосовно ситуації з правами людини в Криму та третю – щодо мілітаризації регіону.

Також, за інформацією Джапарової, на виконання минулорічної резолюції щодо ситуації з правами людини в окупованому Криму вже найближчим часом очікується оприлюднення чергової доповіді генерального секретаря ООН, що є важливим для подальшого документування злочинів російських окупантів в Криму.

Питання окупації Криму та Донбасу: що відомо