Гордон розповів про суд з Порошенком / скріншот

Журналіст Дмитро Гордон, на якого раніше подав до суду екс-президент Петро Порошенко, розповів про хід процесу.

В ефірі телеканалу "Україна 24" Гордон пообіцяв "боляче вдарити" адвоката екс-президента - росіянина Іллю Новікова. І уточнив, в якому випадку так зробить.

"Було перше засідання, установче. Попереду все найцікавіше. Адвокат Петра Олексійовича Новіков поквапився - він якось так інтерпретував дивно, що мало не Порошенко вже виграв. А там не було ще розгляду по суті навіть. Я Новікову передаю "вітання". Якщо я ще раз почую, що він буде пересмикувати факти - я його боляче вдарю. В рамках закону, фактами, особисто Новікова. Тому нехай поводиться правильно, в рамках українського законодавства", - сказав Гордон.

"Я ж не знаю, може у них Росії якось інакше прийнято. Буде ще пересмикувати - отримає гідну відповідь у пресі", - пообіцяв журналіст.

Порошенко проти Гордона в суді - що сталося

Гордон в травні поточного року в ефірі одного з ток-шоу заявив, що в 2014 році була змова між владою України і керівництвом Росії. На його думку, Петро Порошенко і Володимир Путін домовилися про те, "щоб Маріуполь здати".

У червні Порошенко подав до суду на журналіста. Екс-президент зажадав, щоб його слова були визнані недостовірними. 

Гордон у відповідь заявив, що дуже довго чекав на суд з Порошенком. Пізніше він заявив, що екс-президент з кількох причин схожий на агента Комітету державної безпеки СРСР.