Маляр зазначила, що події в Росії - це вікно можливостей для України  / скріншот

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр впевнена, що політична криза в Росії була передбачувана та неминуча. Відтак, вона вбачає у цих подіях вікно можливостей для України.

Як написала Маляр у Telegram, імперський похід за новими землями не може перекрити внутрішні проблеми в державі, а може лише загострити їх - що і відбувається наразі.

"Яку б державу вони не будували, в них всеодно виходить "Гулаг", який рано чи пізно бунтує і ії розвалює. Війна в Україні показала найслабкіше місце російської імперії - страх перед правдою. Всі їх рішення базуються на брехні", - вважає вона. 

На думку заступниці міністра, росіяни завжди створювали "повітряні замки для свого царя" та самі в них вірили. Вона назвала це імперською особливістю - роздувати власну велич та переоцінювати себе. 

"Це іх наштовхнуло на геть неадекватне рішення - розв’язати війну з Україною без системних правдивих розрахунків власних спроможностей. Виключно амбіції та пиха. Ціна цього помилкового рішення - доля самої Росії", - зауважила Маляр. 

За її словами, Росія воєю з Україною, однак знищує себе. Вона вважає природним процесом те, що "нежиттєздатна система запустила програму самознищення".  

"Вони у такому виді себе знищать як держава, а ми природно переможемо, бо еволюційно готові рухатись вперед. Ми нація, яка зараз на очах у всього світу створює новий тип культури. До нас - культура завжди програвала варварству. А ми доводимо, що можна бути сильними, захищати себе і залишатись цивілізованими. Тому за нами майбутнє, а за Росією - минуле", - впевнена заступниця міністра. 

Маляр також наголосив, що події в Росії наразі варто розцінювати як неминучу деградацію російської держави, що для України означає вікно можливостей.

"Чи варто нам радіти? Краще ставитись обережно і готуватись до будь-яких сценаріїв. Тому, не розслабляємось. Працюємо далі на наше зміцнення  та перемогу", - підкреслила вона.

Заколот в Росії - що відомо

В ніч на 24 червня 2023 року "вагнерівці" розпочали заколот в РФ. Вони виступили проти регулярних російських військ.

Зранку їхній ватажок Євген Пригожин повідомив про взяття під контроль військових об'єктів Ростова-на-Дону. Згодом стало відомо, що найманці рушили в бік Воронежа.

Своєю чергою, зі зверненням виступив президент країни-терориста Путін, який назвав дії Пригожина "зрадою" та наказав покарати усіх заколотників. 

Пригожин на це заявив, що його бойовики здаватися не планують та рушать до Москви.

Вас також можуть зацікавити новини: