Бондаренко просив стягнути з президента 1 гривню за моральну шкоду / фото УНІАН

Печерський районний суд Києва відмовив у задоволенні позову мера Черкас Анатолія Бондаренка до президента України Володимира Зеленського про захист честі, гідності й ділової репутації.

Таке рішення суд ухвалив 1 жовтня.

Зокрема, суд дійшов висновку, що «вислови відповідача не містять завідомо неправдивої інформації і надмірності оціночних суджень, а також підстави кваліфікувати його слова, як подану у брутальній, принизливій чи непристойній формі».

Відео дня

Бондаренко може оскаржити рішення суду в апеляційному порядку.

Читайте також"Побачимося з президентом у суді": мер Черкас подав позов проти Зеленського через слова про "бандита" (відео)

Конфлікт Зеленського з Бондаренком: що відомо

  • 20 травня президент України Володимир Зеленський заявив, що міський голова Черкас Анатолій Бондаренко з рішенням про пом’якшення карантинних обмежень повів себе некоректно: «Я навіть не можу говорити про мера Черкас, я не знаю навіть, як говорити, коли міський голова має 19 кримінальних проваджень. Хто це? Я за один стіл з такими бандитами не сяду. Його обрали, це - право народу... Я думаю, що він себе поводив некоректно», - сказав Зеленський.
  • У відповідь Бондаренко звернувся до суду з позовом про захист честі та гідності проти президента і просив стягнути з нього 1 грн компенсації за моральну шкоду.