Кравчук увійшов до складу ТКГ / фото УНІАН

Журналіст з Донецька, представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Денис Казанський прокоментував залучення до переговорів першого президента Леоніда Кравчука.

Про це йдеться в його публікації в Facebook.

Казанський пише, що пов'язує призначення Кравчука з "дією, сенс якої до кінця не зрозумілий".

Відео дня

"Єдине, що можу сказати - треба розуміти, що посада ця номінальна. Леонід Кучма формально очолював ТКГ до цього тижня, але я жодного разу з ним не стикався під час переговорів, і ніяк не відчував його участі. Як буде з Леонідом Кравчуком - ще не знаю. Але в будь-якому випадку слід пам'ятати, що українська делегація в Мінську не може прийняти або підписати нічого такого, з чим не згідно керівництво країни", - підкреслив журналіст.

Читайте такожКравчук допускає кадрові зміни в українській делегації ТКГ

Кравчук, нагадує Казанський, вже заявив про готовність іти на компроміси.

"Насправді, Україна в ході мінських переговорів йшла на компроміси вже не раз. Наприклад, ще в 2014 році був прийнятий і підписаний президентом Закон про особливий статус Донбасу, який потім продовжувався щорічно. А восени 2019 Україна погодилася на імплементацію формули Штайнмаєра, що також викликало серйозне несприйняття у частини українського суспільства", - написав він.

Казанський вказав на те, що за весь час Росія і члени НЗФ не пішли на компроміси. "Позиція росіян і їх бойовиків, яку особисто я побачив на переговорах у ТКГ - буде так, як хочемо ми, або ніяк. Мені складно уявити собі компроміси в такій ситуації", - додав журналіст.

Як повідомляв раніше УНІАН, президент України Володимир Зеленський офіційно призначив Леоніда Кравчука головою української делегації в Тристоронньій контактній групі щодо Донбасу.