Тепер справа за бізнесом запустити виробництво, каже Кулеба / REUTERS 

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що політики свою справу зробили у питанні виробництва турецьких безпілотників Bayraktar в Україні, тепер справа за бізнесом запустити процес виробництва.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у Львові на спільній прес-конференції з главою МЗС Туреччини Мевлютом Чавушоглу.

"Що стосується будівництва Bayraktar в Україні, то я вважаю, що цей проект вже відбувся. Тому що він користується політичним патронатом обох президентів. Була низка перешкод на шляху до його реалізації, але всі вони усунуті, і сьогодні ми із задоволенням відзначили, що є вже земельна ділянка, на якій буде побудований власне завод", - повідомив Кулеба.

Відео дня

"Тому, політики свою справу зробили. Тепер справа за бізнесом запустити виробництво", - додав міністр.

Читайте такожУ Кремлі кажуть, що контактували з Києвом з приводу зустрічі Путіна і ЗеленськогоВиробництво турецьких безпілотників в Україні: що відомо

Біля Василькова Київської області буде побудовано центр з обслуговування і модернізації турецьких безпілотників Bayraktar.

29 вересня у присутності глави держави Володимира Зеленського було підписано Меморандум про співпрацю між Міністерством оборони України та компанією Bayraktar Savunma щодо будівництва та облаштування спільного навчально-випробувального центру для обслуговування, поточного ремонту, модернізації БПЛА, а також проведення навчання персоналу, пов’язаного з експлуатацією безпілотних літальних апаратів Bayraktar.