Ентоні Блінкен та Дмитро Кулеба / фото УНІАН

Процес підготовки скоординованих євроатлантичних санкцій проти Російської Федерації вийшов на завершальний етап.

Як йдеться у повідомленні на сайті МЗС України, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з державним секретарем США Ентоні Блінкеном.

Зокрема, держсекретар поінформував главу української дипломатії щодо підсумків своїх контактів цього тижня з російським міністром закордонних справ.

Відео дня

Кулеба та Блінкен узгодили подальші кроки України та США у втіленні стратегії проактивного стримування Росії від подальшої агресії. Вони відзначили суттєвий прогрес у підготовці скоординованих євроатлантичних санкцій проти РФ та вихід цієї роботи на завершальний етап.

Також сторони обговорили динаміку переговорів у рамках" Нормандського формату" та висловили сподівання, що Російська Федерація продемонструє конструктивну позицію в наступних раундах переговорів.

Кулеба висловив вдячність держсекретареві та американському народу за безпрецедентну допомогу, яку США надали та продовжують надавати Україні для зміцнення обороноздатності нашої держави.

Читайте такожКулеба пояснив, чому санкції проти Росії потрібно застосовувати вже зараз

Своєю чергою, держсекретар підтвердив роботу адміністрації президента Джозефа Байдена щодо надання додаткової допомоги США для посилення економічної та фінансової впевненості України в умовах негативного впливу безпекових ризиків з боку РФ на її економіку.

Кулеба подякував американській стороні за передачу Україні інформації щодо можливої підготовки РФ сфабрикованих приводів для загострення. Міністр і держсекретар погодилися, що публікація такої інформації дозволяє упередити втілення подібних планів у дійсність, та домовилися і надалі взаємодіяти у цій сфері.

Як повідомляв УНІАН, раніше Дмитро Кулеба анонсував два тижні інтенсивної дипломатії.