Лавров і Блінкен поговорять завтра / фото REUTERS

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров та державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен проведуть телефонну розмову. Вона запланована на завтра, 1 лютого. 

Про це пише російський ТАСС.

Видання наголошує, що очна зустріч Лаврова та Блінкена наразі не планується.

Відео дня

"Очна зустріч не планується. У вівторок відбудеться телефонна розмова Лаврова та Блінкена", - заявила представник МЗС Росії Марія Захарова.

Раніше УНІАН повідомляв, що державний секретар США Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров можуть провести переговори на цьому тижні.

Вашингтон побачив, що Росія "зацікавлена в контактах" за дипломатичними пропозиціями США. Йдеться, зокрема, про так звані "гарантії безпеки".

Читайте такожГолова Єврокомісії допускає відключення Росії від SWIFT у разі вторгнення в Україну"Гарантії безпеки" Росії 

17 грудня 2021 року Міністерство закордонних справ Росії оприлюднило проект договору між РФ і США про "гарантії безпеки" і проект Угоди про заходи щодо забезпечення безпеки Росії і держав-членів НАТО.

Зокрема, Росія пропонувала НАТО відмовитися від прийняття України в НАТО, а також "від будь-якої військової діяльності на території України". Також РФ пропонувала США не створювати військові бази на території країн колишнього СРСР і не приймати ці країни в НАТО.

26 січня посол США Джон Салліван передав МЗС РФ письмову відповідь Вашингтон.

При цьому держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що публікувати свою письмову відповідь на "гарантії безпеки" Кремля Вашингтон не стане, а також закликав цього не робити і російських дипломатів.

Перший заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабаров заявив, що Росія не стане приймати відповідь США на запропоновані нею "гарантії безпеки".

Вас також можуть зацікавити новини: