Степанов прокоментував ситуацію з його участю у передвиборчій кампанії  / REUTERS

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов запевняє, що не збирається брати активну участь у передвиборчій кампанії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам.

Читайте такожМіністр охорони здоров’я Степанов очолить список СН на виборах в Одеську облраду

Відео дня

Відповідаючи на запитання, як він збирається поєднувати посаду очільника міністерства та передвиборчу кампанію, Степанов зазначив: "Ніяк не збираюся. Я працюю міністром охорони здоров'я".

Він запевнив, що все відбуватиметься згідно законодавства і жодних порушень не буде.

"Я розумію, що деякі зараз псевдореформатори і інші люди думають, що я піду у відставку з посади міністра. Не всі мрії збуваються", - сказав Степанов.

На запитання, чи збирається він у відпустку, міністр відповів: "Не збираюся, у мене немає в цьому потреби ніякої".

Також на уточнення щодо поєднання ним своєї роботи та виборчої кампанії, Степанов наголосив: "Я не збираюся приймати участь активну у передвиборчій кампанії, їздити агітувати... Я працюю міністром охорони здоров'я. І в мене зараз от зранку до вечора, кожного дня, без вихідних: я займаюся реформуванням системи охорони здоров'я, я займаюся іншими питаннями, в тому числі, ковідом".

Відпустка Степанова: що кажуть в уряді

  • Сьогодні, 18 вересня, під час Години запитань до уряду у Верховній Раді прем'єр-міністр Денис Шмигаль, відповідаючи на запитання, що Степанов мав би піти у відпустку через участь у виборах депутатів Одеської обласної ради від партії "Слуга народу", заявив, що Степанов не веде передвиборчу агітацію, тому йому недоцільно йти у відпустку.
  • За словами Шмигаля, участь міністрів у місцевих виборах не заборонена законом. "Міністр не бере участі в агітаційних заходах. Тому балотуватись закон дозволяє. В разі участі в агітаційних заходах, звичайно, для цього необхідно брати відпустку. Наразі такі заходи не плануються", - наголосив Шмигаль.