Чоловіки в чорному відмовилися представлятися журналістам / фото УНІАН

Троє чоловіків у чорному одязі блокували вхід до аудиторії в Інституті підготовки кадрів Держслужби зайнятості, де захищав кандидатську дисертацію нардеп Ілля Кива.

Читайте такожКива про свою дисертацію: я, коли митиму руки після туалету, теж про це повідомлюЯк повідомляє "Українська правда", вони відмовлялися представлятися, показувати посвідчення та пояснювати, на кого працюють.

На запитання журналістів, хто ці чоловіки в чорному, Ілля Кива сказав, що це "студенти чи, може, аспіранти".

Відео дня

Ці ж чоловіки, за словами очевидців, супроводжували Киву до вбиральні та оберігали його від журналістів.

В Інституті підготовки кадрів також поки відмовляються від пояснень.

Захист дисертації Іллі Киви

  • Сьогодні народний депутат України від ОПЗЖ Ілля Кива захищав кандидатську дисертацію. Він претендував на ступінь кандидата наук з державного управління.
  • Повідомлялося, що на захист дисертації Киви не пускали журналістів "без акредитації".
  • За даними руху "Чесно", Ілля Кива закінчив Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого за спеціальністю правознавство та Національну академію внутрішніх справ за спеціальністю право.
  • Також він навчався у Полтавському національному педагогічному університеті імені Короленка (педагог-психолог) та Полтавському нафтовому геологорозвідувальному технікумі (кваліфікація технік-механік).
  • Захист тривав з 10 до 13 години. Члени комісії проголосували одностайно: 13 - за, 0 - проти.
  • Вийшовши з аудиторії після захисту, Кива подякував журналістам, які витратили свій час на висвітлення цієї події, та зазначив, що не сподівався на такий ажіотаж. На думку нардепа, "сьогодні наукова спільнота стала сильнішою".