Резніков розкрив деталі зустрічі в Берліні / фото УНІАН

Переговори політичних радників глава країн "нормандської четвірки", які пройшли в п'ятницю в Берліні, були складними, але робочими.

Про це "РБК-Україна"розповів глава української делегації в Берліні, віце-прем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков.

Читайте такожЗеленський розраховує на швидку зустріч лідерів країн "нормандської четвірки"

Відео дня

За його словами, дані переговори не завершені і найближчим часом має відбутися нова зустріч, за результатами якої може бути спільна заява. Резніков зазначив, що напередодні політичні радники обговорили кілька важливих гуманітарних питань, не прив'язуючи їх до таких питань, як проведення місцевих виборів на Донбасі.

"Ключовими речами, на мій погляд, були питання гуманітарного характеру, а саме: питання продовження режиму припинення вогню на Донбасі, питання взаємного обміну (полоненими - ред.), питання розмінування та інші питання, обговорені в Парижі, такі як допуск комітету Червоного Хреста (до полонених в ОРДЛО - ред.), не прив'язуючи їх до питання місцевих виборів. Це була окрема тема", - зазначив він.

Віце-прем'єр вважає, що говорити про досягнення домовленостей, які можна було б підписати, поки передчасно.

"Але точно, як я вважаю, між сторонами не було протиріч щодо продовження режиму припинення вогню і за закликом сторін підтримувати прийнятий для цього комплекс заходів. Це факт", - додав він.

Крім того, Резніков висловив сподівання, що наступне засідання Тристоронньої контактної групи після зустрічі політичних радників буде більш продуктивним.

Що відомо про останні "нормандські переговори"

  • 26 серпня глава ОП Андрій Єрмак повідомив, що зустріч радників лідерів країн "нормандської четвірки", яка планувалася на 28 серпня, перенесена на перші числа вересня.
  • 11 вересня він у складі української делегації прибув до Берліна для переговорів делегацій країн-учасниць "нормандського формату" на рівні політичних радників лідерів України, Німеччини, Франції та Росії.
  • Про підсумки вчорашньої зустрічі спочатку розповіли в Кремлі. Пізніше з'явився коментар Офісу президента України про минулу зустріч.