Сьогодні подання про призначення Ляшка розгляне комітет з питань здоров'я нації, медичної допомоги та страхування / фото УНІАН

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль пропонує Верховній Раді призначити Віктора Ляшка на посаду міністра охорони здоров'я.

Про це в середу, 19 травня, розповіла член комітету парламенту з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Ольга Стефанишина з фракції "Голос".

"Щойно надійшло подання прем'єр-міністра України щодо призначення міністра охорони здоров'я України. Віктор Ляшко, без сюрпризів", - зазначила Стефанишина.

За її словами, сьогодні це подання невідкладно розгляне комітет з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування. Засідання має розпочатися о 15:00. Трансляція вестиметься на сторінці комітету у Facebook.

фото facebook.com/olga.stefanishina

Хто такий Віктор Ляшко

Віктор Ляшко - заступник міністра охорони здоров'я України, головний державний санітарний лікар.

Народився 24 квітня 1980 року в с. Осова Дубровицького району Рівненської області. Закінчив Національний медичний університет ім. О. О. Богомольця у 2003 році, а також заочну форму навчання Національної академії державного управління при Президентові України. Здобув кваліфікацію магістра державного управління у сфері охорони здоров’я.

Починав у системі державної санітарно-епідеміологічної служби Київської області, також очолював "Київський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України", був головою громадської організації "Інфекційний контроль в Україні", консультантом з питань громадського здоров'я проекту USAID "Реформа ВІЛ-послуг в дії".

Експерт з питань громадського здоров'я в Реанімаційному пакеті реформ у 2014-2016 роках. З лютого 2018 року по липень 2019 року працював першим заступником генерального директора Центру громадського здоров'я МОЗ України.

Відставка Степанова: що відомо