Прокуратура розслідує підробки в дисертації Чорного / фото УНІАН

Після заяви журналістів Офіс Генерального прокурора розпочав розслідувати ймовірні підробки в дисертації нардепа від ОПЗЖ Віктора Чорного.

Про це пише Bihus.Info.

Раніше журналіст Данило Мокрик повідомив, що Чорний у березні 2021 року з фальсифікаціями захистив кандидатську дисертацію у Міжрегіональній академії управління персоналом.

Відео дня

Автор розслідування вказав, що нардеп подав до своєї дисертації довідку про практичне дослідження, як і Кива, з очевидно підробленим підписом Ольги Руденко.

Читайте такожВ Україні спіймали Росію на брехні про воду в КримуТакож Чорний услід за Кивою подав у науковій роботі посилання на сфальсифіковану збірку матеріалів науково-практичної конференції у МАУП у 2018 році.

За заявою юристів Bihus.Info відкрито провадження за ст. 358 - використання завідомо підробленого документа.

Відзначається, що фальсифікації в дисертації Іллі Киви також перевіряє Державне бюро розслідувань. 

Кива захистив дисертацію

  • 26 квітня народний депутат України від ОПЗЖ Ілля Кива захищав кандидатську дисертацію. Він претендував на ступінь кандидата наук з державного управління. На захист дисертації Киви не пускали журналістів "без акредитації". Окрім того, троє чоловіків у чорному одязі блокували вхід до аудиторії в Інституті підготовки кадрів Держслужби зайнятості, де Кива захищався.
  • За даними руху "Чесно", Ілля Кива закінчив Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого за спеціальністю правознавство та Національну академію внутрішніх справ за спеціальністю право. Також він навчався у Полтавському національному педагогічному університеті імені Короленка (педагог-психолог) та Полтавському нафтовому геологорозвідувальному технікумі (кваліфікація технік-механік).
  • Вийшовши з аудиторії після захисту, Кива подякував журналістам, які витратили свій час на висвітлення цієї події, та зазначив, що не сподівався на такий ажіотаж. На думку нардепа, тепер "наукова спільнота стала сильнішою".
  • Однак ЗМІ з'ясували, що депутат додав до своєї дисертації довідку з підробленим підписом і зазначив конференції, в яких не брав участі.
  • Наукового керівника Киви, Володимира Гурковського, який допомагав депутату з дисертацією, звільнили з роботи.
  • Після затвердження МОН результатів Ілля Кива отримуватиме 15% надбавки до зарплати за науковий ступінь.