У засіданні Верховної Ради 4 листопада бере участь президент Зеленський / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Сьогодні, 4 листопада, парламент голосує за призначення чотирьох членів Кабінету міністрів України.

Як передає кореспондент УНІАН, зокрема, сьогодні народні депутати визначатимуться щодо кандидатури Олексія Резнікова, якого президент запропонував призначити на посаду міністра оборони України.

Також має відбутися голосування за призначення Ірини Верещук віце-прем'єр-міністром – міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України; Павла Рябікіна - міністром з питань стратегічних галузей промисловості України; Юлії Свириденко - першим віце-прем'єр-міністром - міністром економіки України.

Читайте такожЗеленський приїде на засіданні Ради, на якому призначатимуть нових міністрівТакож депутати розглянуть питання про призначення В’ячеслава Штучного керівником Апарату Верховної Ради.

Крім того, парламент розгляне зміни до державного бюджету на 2021 рік щодо збільшення видатків на закупівлі, проектування та встановлення кисневих станцій.

Також ВР планує розблокувати підписання закону щодо окремих питань діяльності Національного банку України.

Разом з тим депутати у другому читанні розглянуть проект закону про реалізацію публічних електронних послуг з реєстрації та декларування місця проживання в України.

На засідання Верховної Ради прибув президент України Володимир Зеленський. Глава держави представив кандидатуру Олексія Резнікова на посаду міністра оборони. Відповідно до Конституції України, кандидатуру на посаду міністра оборони пропонує президент.

Як повідомляв УНІАН, учора, 3 листопада, Верховна Рада розглядала питання про звільнення п'яти міністрів.

Зокрема, депутати відправили у відставку

Парламентська фракція "Слуга народу" направила Кабінету міністрів пропозиції про внесення трьох кандидатів на вакантні посади.

Вас також можуть зацікавити новини: