Разумков відповів наслова Кравчука / фото УНІАН

Позиція Верховної Ради є однією з важливих складових процесу, який спрямований на перемогу й повернення тимчасово окупованих територій.

Читайте такожКравчук пояснив, чи можливо перенести засідання ТКГ з Мінська

Про це заявив спікер Верховної Ради України Дмитро Разумков в ефірі телеканалу "Україна 24", відповідаючи голові української делегації у Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Леоніду Кравчуку, який заявив, що не Разумкову вирішувати справи ТКГ.

Відео дня

"Одними з важливих позицій і думок, які лунали, були якраз з Верховної Ради. Я думаю, так буде і надалі. Якщо ми говоримо про те, кому вирішувати, я думаю, що багато складових цього процесу: на що можна впливати, на що не можна впливати, на що треба впливати. Однак я також хотів би нагадати, що в цьому форматі працюють і народні депутати, тому Рада до цього процесу залучена більше ніж інші. Саме позиція Ради є однією з важливих складових процесу, який направлений на перемогу й повернення наших тимчасово окупованих територій і в першу чергу повернення наших громадян, які сьогодні поки що залишаються на цих територіях", - заявив Разумков.

Місцеві вибори в Україні і перемовини щодо Донбасу

  • 15 липня Верховна Рада ухвалила постанову про призначення чергових місцевих виборів на 25 жовтня. Відповідно до рішення, вибори на окупованих територіях Криму і Донбасу не призначаються і не проводяться.
  • Росія і підконтрольні їй бойовики блокують роботу ТКГ з вимогою скасувати пункт постанови ВР, в якому йдеться про неможливість проведення місцевих виборів на окупованих територіях.
  • Голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що якщо Верховна Рада не змінить постанову про місцеві вибори, це заблокує не лише обмін полоненими, але й усю роботу Тристоронньої контактної групи.