Зеленський вважає оприлюднені плівки "порожніми" / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що через оприлюднені плівки з братом керівника президентського Офісу Андрія Єрмака Дениса його намагались шантажувати.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави повідомив на прес-конференції в Києві, присвяченій першій річниці його президентства.

Читайте також"Плівки Єрмака" назвали спецоперацією зі зриву мирного процесу на Донбасі (відео)«Що стосується пана Єрмака - для мене це порожня справа. Я знаю, хто проводив ці записи, я знаю для чого. Я знаю, хто хотів шантажувати цими записами, хотів шантажувати цими записами мене особисто, щоб я зняв Єрмака. Я знаю, хто це зробив. Не готовий зараз говорити, тому що йде слідство, хоча я знаю відповідь. Як би там слідство не закінчилося, у мене є повна відповідь», - сказав Зеленський.

Відео дня

Також президент пояснив, чому вважає оприлюднені плівки порожніми. «Порожні записи Єрмака. Йде слідство, і всі сторони розслідуються, хай відповідають. По-перше - це брат Єрмака. Ніхто там ніяких грошей не брав і не взяв, і нема нічого на відео. По-друге – жодної людини, жодного прізвища немає на посадах, хоча це обговорювалось влітку і восени, хоча після цього багато разів на посади їх можна було поставити, тому для мене це порожньо. Не порожньо – для чого це зробили, ми розуміємо, хто має таку техніку. Держава має таку техніку. Все це не порожньо», - додав глава держави.

Як повідомляв УНІАН, 29 березня народний депутат Гео Лерос у Facebook оприлюднив кілька відео, де, як він стверджує, брат керівника Офісу президента Андрія Єрмака - Денис Єрмак - нібито веде переговори про призначення на державні посади.

29 березня Єрмак заявив, що звернеться до СБУ і Держбюро розслідувань щодо поширеного Леросом відео.

30 березня заступник генпрокурора - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький за зверненням Лероса зареєстрував кримінальне провадження за фактом можливого зловживання впливом при призначенні на посади в органи держвлади - за ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу.

У зверненні депутат стверджує, що у 2019 році група осіб обіцяла вплинути на прийняття рішень про призначення конкретних осіб на посади голови Тернопільської ОДА та директора Іллічівського порту і просить перевірити причетність керівництва Офісу президента до скоєння вказаного злочину.

30 березня Лерос заявив, що ДБР відкрило проти нього кримінальне провадження за чотирма статтями Кримінального кодексу.