Петро Порошенко / фото REUTERS

Слідчі Державного бюро розслідувань встановили, що Петро Порошенко замовив квитки на літак за кордон у день спроби вручення йому повістки про виклик до ДБР для проведення процесуальних дій.

Про це повідомляється на сайті ДБР.

Зазначається, що сьогодні, 6 січня, в ході судового засідання щодо розгляду клопотання ДБР про арешт майна п’ятого президента України Порошенка, його адвокат заявив про заздалегідь сформований план поїздки Порошенка до країн ЄС.

Відео дня

Водночас слідчі ДБР встановили, що Порошенко замовив квитки на літак за кордон в день спроби вручення йому повістки про виклик до ДБР для проведення процесуальних дій.

В ході слідчих дій від авіакомпанії отримано інформацію, що квитки народний депутат Порошенко придбав о 19.04 17 грудня - через кілька годин після того, як слідчі ДБР намагалися вручити йому повістку про виклик.

Тому заяви адвокатів про нібито заздалегідь заплановану поїздку не відповідають дійсності, наголосили в ДБР.

Органи слідства чекають на повернення Порошенка для проведення відповідних слідчих дій.

Читайте такожСуд заарештував все майно і активи ПорошенкаТим часом у партії "Європейська Солідарність" заявили, що суд заарештував активи "Прямого" та "5 каналу", які вже не належать Порошенку.

Таке рішення там пов'язали зі "прагненням покласти край свободі слова" та "виключити будь-яку критику влади в інформаційному просторі":

"Прямий" та "5 канал" – це не останні телеканали, які намагається закрити Зеленський,  що так хоче лише "теплої інформаційної ванни". Прикметно, що ще з листопада минулого року всім добре відомо: канали не належать Порошенку".

Нагадаємо, 17 грудня в Державному бюро розслідувань заявили, що Петро Порошенко проігнорував слідчих, які намагалися вручити йому повістку про виклик у справі про злочинну схему поставок вугілля з тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям "ЛНР" і "ДНР" групою громадян України.

Того ж дня стало відомо, що Порошенко поїхав за кордон.

20 грудня, у зв'язку з неможливістю вручення письмового повідомлення про підозру особисто Порошенку, повідомлення направили за місцем проживання, реєстрації та місцем роботи.

Провадження розслідується за ч.1 та ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної організації) КК України.

За даними слідства, в цілому було закуплено вугілля на загальну суму близько 1,5 мільярда гривень.

Зокрема, Порошенко підозрюється в тому, що він, діючи за попередньою змовою групою осіб, у тому числі з числа представників вищого керівництва РФ, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР".

Вас також можуть зацікавити новини: