Жан Беленюк пройшов у 2019-му у Раду у складі «Слуги народу» / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Поліція закрила справу за фактом расистських образ в бік депутата від "Слуги народу" й олімпійського чемпіона Жана Беленюка.

Про це йдеться у відповіді правоохоронців на запит агентства РБК-Україна.

Кримінальне провадження відкрили співробітники Печерського управління поліції 13 серпня – за статтею про порушення рівноправності громадян залежно від їх расової приналежності.

Відео дня

"25.08.2021 у зазначеному кримінальному провадженні прийнято рішення про його закриття на підставі п.2 ч. 1 ст. 284 Кримінального процесуального кодексу", - цитує агентство відповідь Нацполіції.

Читайте такожДепутат, міністр і журналіст посварилися у прямому ефірі через українську мовуУточнюється, що ця стаття означає, що слідчі не знайшли в конфлікті складу кримінального правопорушення.

Станом на 7 вересня рішення про закриття справи так і не було скасовано ні прокуратурою, ні судом.

Беленюк завоював "золоту медаль" на Олімпіаді в Токіо у греко-римській боротьбі. Після повернення до України невідомі зупинили нардепа в Печерському районі й вигукували расистські образи з побажаннями "повертатися в Африку".  Беленюк зауважив, що "дав всі необхідні покази".

Спортсмена підтримали однопартійці, інцидент прокоментував також президент Володимир Зеленський: "Український гімн прозвучав на Олімпіаді саме завдяки Жану Беленюку. Він – один із найдостойніших синів України, ним пишається наш народ".

Тоді Зеленський заявив, що "поліція має жорстко реагувати на такі випадки та припиняти їх".

Жан Беленюк пройшов у 2019-му у Верховну Раду у складі президентської фракції "Слуга народу".

Вас також можуть зацікавити новини