У США заявили про готовність накласти санкції на РФ \ фото ua.depositphotos.com

Дії Росії вказують на підготовку до нападу на Україну.

Про це заявила посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд, передає Голос Америки. Заява пролунала у відповідь на питання про слова заступника міністра закордонних справ РФ Рябкова про відсутність у Москви планів щодо нападу на Україну.

"Я хочу йому вірити. Я хотіла би, щоб відсутність таких планів була праводю. Але все, що ми бачили досі, свідчить про те, що вони роблять рухи в цьому напрямку. І якщо вони вирішили не рухатися вперед через нашу співпрацю з ними протягом останніх кількох тижнів, коли президент Байден розмовляв з президентом Путіним – двічі – це добре. Але ми продовжуватимемо готуватися та планувати відповідь, якщо вони вдадуться до якихось дії проти України", - заявила Томас-Грінфілд.

Читайте такожУ США вказали на складнощі у переговорах з РФ: у Москві продовжили "гнути своє"

Американська дипломат також наголосила, що у разі подальшої агресії з боку Росії США та їх союзники готові "накласти величезні збитки на економіку Росії, посилити присутність НАТО у країнах переднього краю Альянсу, та посилити оборонну підтримку України".

Як повідомляв УНІАН, заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков за підсумками зустрічі у Женеві заявив про відсутність прогресу щодо вимог РФ про юридичні гарантії нерозширення Альянсу на Україну. При цьому саме вимогу щодо нерозширення НАТО Рябков назвав першочерговою та наголосив, що Росія не побачила "плюсів за головною темою".

Рябков також наголосив, що Росія не має наміру атакувати Україну, а заявлені нею вимоги не треба сприймати, як спробу домовитись під загрозою застосування сили щодо України. Маневри на території Росії Рябков назвав реакцією на військову співпрацю Заходу із Україною.