НАЗК склало адмінпротокол на депутата Потураєва / фото УНІАН

Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду адміністративні протоколи стосовно трьох працівників Служби безпеки України, народного депутата та міського голови Ужгорода.

Про це йдеться у повідомленні на сайті НАЗК.

За минулий тиждень НАЗК склало та направило до суду 13 адміністративних протоколів.

Відео дня

Так, за ознаками порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів було складено та направлено до суду адмінпротоколи стосовно Ужгородського міського голови Богдана Андріїва, директора КП "Міжнародний аеропорт "Чернівці" ім. Леоніда Каденюка Бориса Морського та колишнього заступника начальника Регіонального сервісного центру Міністерства внутрішніх справ в Закарпатській області Михайла Бойчука.

Читайте такожЗа півроку НАЗК нарахувало понад 2 тисячі корупціонерів

За ознаками несвоєчасного подання повідомлення про суттєві зміни у майновому стані складено адміністративні протоколи щодо начальника управління прокуратури Кіровоградської області Віталія Вергелеса, колишнього начальника відділу Звенигородської райдержадміністрації Наталії Кузнєцової та народного депутат України від "Слуги народу" Микити Потураєва.

За ознаками несвоєчасного подання декларації було складено адміністративні протоколи стосовно начальника відділу Міністерства фінансів Олени Михайленко, колишнього слідчого Ірпінського ВП ГУ НП в Київській області Богдана Шевченка та колишнього керівника експертної групи з питань інвестиційної політики Міністерства інфраструктури України Нелі Сороки.

Також за ознаками несвоєчасного подання декларації без поважних причин складено адміністративні протоколи стосовно трьох працівників СБУ, які займали відповідальне та особливо відповідальне становище: колишній начальник УСБУ в Кіровоградській області Олексій Петров, колишній заступник начальника відділу одного із слідчих управлінь СБУ Максим Сілаєв та колишній слідчий СБУ Сергій Мигалатій.

Крім того, адміністративний протокол щодо порушень порядку подання фінансової звітності складено стосовно керівника "Партії Українського народу" Дмитра Подлужного.