Україна відкликає голос за росіянина у міжнародній організації / колаж УНІАН

Україна відкликає голос за росіянина у Міжнародної організації зі стандартизації. Український представник Олег Швидкий, який проголосував за це, буде відсторонений.

"Ми відкликаємо голос. Швидкий (очільник ДП "УкрНДНЦ" Олег Швидкий - УНІАН) буде відсторонений", - про це повідомили власні джерела УНІАН.

Пізніше керівництво ДП "УкрНДНЦ" виправдалося, що голосування представником України за обрання голови підкомітету ISO з арктичних операцій кандидата від Росії - співробітника компанії "Газпром нафта" Сергія Баранова - було технічною помилкою.

Відео дня

З метою вирішення питання ДП "УкрНДНЦ" надіслало до Центрального секретаріату ISO та ISO/TC 67 лист про відміну голосування, який наразі знаходиться на розгляді в ISO. Голос представника України за зазначеного кандидата буде відкликано.

Окрім того, Мінекономіки звернулось до СБУ щодо проведення перевірки ДП "УкрНДНЦ" стосовно можливих фактів перевищення посадовими особами державного підприємства своїх посадових повноважень, а також можливого вчинення дій в інтересах представників Росії.

На час відсторонення Олега Швидкого виконання обов’язків директора ДП "УкрНДНЦ" покладено на Олександра Кир’янова, заступника генерального директора цього підприємства.

Водночас відомство не спромоглося пояснити, як взагалі така технічна помилка могла статися.

Україна підтримала кандидатуру росіянина у міжнародної організації 

Український представник разом з Росією, Іраном та Китаєм проголосував за росіянина, співробітника "Газпром нафти" Сергія Баранова на кандидатуру очільника комітету з арктичних операцій Міжнародної організації з стандартизації.

В протоколі на офіційному сайті установи зазначено, що за обрання росіянина на цю посаду на два роки проголосували 14 країн, зокрема України. При цьому проти проголосували Канада, Данія, Фінляндія, Норвегія та Великобританія.

Утримались при голосуванні Австралія, Бельгія, Бразилія, Кіпр, Франція, Німеччина, Індонезія, Ірландія, Італія, Японія, Казахстан, Нідерланди, Португалія, Швеція та США.

Україну в даній в даній організації представляє Національний орган стандартизації ДП "УкрНДНЦ", який підпорядковується Міністерству економіки України.

Вас також можуть зацікавити новини: