Саакашвілі провів перемовини із президентом України / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський з колишнім президентом Грузії, екс-головою Одеської облдержадміністрації Міхеїлом Саакашвілі узгодили питання щодо посади, на яку його пропонуватимуть.

Читайте також"З Києвом впрягатися – собі дорожче": грузинський журналіст спрогнозував, як Тбілісі відреагує в разі призначення Саакашвілі

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час брифінгу повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Відео дня

Відповідаючи на питання щодо того, що начебто голосів за призначення Саакашвілі на посаду віце-прем’єра не вистачає, депутат зауважив: "Голосів вистачає. Але Саакашвілі останні декілька днів вів тривалі консультації з президентом. І вони знайшли інший формат, в якому вони будуть працювати... Нова посада, про це буде повідомлено".

Водночас Арахамія не уточнив, про яку саме посаду йдеться. "У нас є голоси. Якщо Саакашвілі разом з президентом зараз визначать, що його треба призначати віце-прем’єром... Зараз достатньо маємо голосів для того, щоб це рішення прийняти. Але, за моєю інформацією, буде інше рішення. І президент вже відпрацював його з паном Міхеїлом", - зазначив голова фракції.

За його словами, про це рішення може бути повідомлено вже сьогодні або ж на початку наступного тижня.

На питання, чому не склалося з посадою віце-прем’єра, Арахамія пояснив, що коли почалися консультації щодо "очікувань від двох сторін", то виявилося, що є "інший формат, який забезпечить успіх цієї програми, яку він (Саакашвілі - УНІАН) хоче виконувати по реформах".

Як повідомляв УНІАН, 22 квітня Саакашвілі заявив, що отримав від Зеленського пропозицію стати віце-прем’єр-міністром з питань реформ.