Зараз до Верховної Ради проходять чотири партії / фото УНІАН

До Верховної Ради пройшли б чотири партії, якби вибори відбулися найближчим часом.

Як передає кореспондент УНІАН, про це свідчать результати опитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва та соціологічною службою Центру Разумкова з 3 по 9 липня.

"Якби найближчим часом відбувалися вибори до Верховної Ради України, найбільшу підтримку виборців отримала б політична партія "Слуга народу" (за неї готові віддати свої голоси 34% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за яку партію голосуватиме)", - йдеться у прес-релізі за результатами дослідження.

Відео дня

Згідно з даними опитування, за "Опозиційну платформу - За життя" готові віддати свої голоси 19% репондентів, за "Європейську солідарність" – 15%, за ВО "Батьківщина" - 8% із тих, хто візьме участь у виборах і визначився, кого підтримуватиме.

Читайте такожНардепи визначились із розкладом роботи наступної сесії Ради

Решта партій не долають прохідний бар’єр у 5%, однак партія "Сила і честь" може отримати 4% голосів виборців, "Громадянська позиція" – 3%.

Радикальна партія Олега Ляшка, партії "Голос", "Українська стратегія Гройсмана", ВО "Свобода", Партія Шарія, «Опозиційний блок» отримують по близько 2% голосів виборців.

Опитування спільно проводили Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва та соціологічна служба Центру Разумкова з 3 по 9 липня методом інтерв’ю “face-to-face” за місцем проживання респондентів. Загалом було опитано 2022 респонденти в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.