Проти Льовочкіних запровадила санкції РФ / 24 канал, скріншот

До санкційного списку Росії, який складається з громадян України, 20 серпня потрапили нардепи від проросійської партії ОПЗЖ.

На це звернув увагу журналіст Денис Казанський у своєму Телеграм-каналі. Прізвища нардепів також можна побачити на офіційному "порталі правової інформації" РФ.

Мова йде про депутатів Юлію та Сергія Льовочкіних. Казанський припустив, що до цього може бути причетний кум Путіна Віктор Медведчук через ймовірний розкол у партії.

Відео дня

"Причому, швидше за все, організував ці санкції Медведчук, який таким чином намагається не допустити посилення групи Бойка-Льовочкіна у ОПЗЖ та запобігти їм віджати в нього партію. Цікаво, як тепер будуть пояснювати ці санкції електорату у самій ОПЗЖ?", - пише журналіст.

Читайте такожОПЗЖ вирішила не виключати з фракції впійманого на мільйонному хабарі харківського чиновника

"Якщо Льовочкін під санкціями Росії заслужено, то чому він не виключений з партії і з фракції? Як, маючи в своїх лавах таких людей, ОПЗЖ збирається налагоджувати обіцяний діалог з Росією? Адже виходить, що Москва відкрито висловлює недовіру партії, яка позиціонує себе як проросійська. Що буде далі з Бойком, який є найближчим партнером Льовочкіна? Адже це фактично чорна мітка і йому, колишньому кандидату в президенти України!", - додає він.

Казанський зауважує, що якщо санкції ввели незаконно, стає незрозумілим, як партія буде домовлятися з Москвою, "яка вже б'є по своїх, щоб чужі боялися".

Як повідомляв УНІАН, раніше Росія заборонила в'їзд на свою територію відомій українській сепаратистці Вікторії Шиловій. Як вважає сама Шилова, це рішення "організував" безпосередньо Медведчук.