REUTERS

Міністерство закордонних справ Грузії має намір викликати українського посла після недавньої заяви голови виконавчого комітету реформ Міхеїла Саакашвілі.

Як повідомляє "Грузія Online", так в МЗС країни відреагували на слова Саакашвілі про грузинську владу. "Я не збираюся спокійно дивитися на руйнацію та остаточне знищення Грузії. Я дійсно буду на передній лінії боротьби", - заявив політик.

За словами глави МЗС країни Давида Залкаліані, недавнє рішення відкликати посла Грузії в Україні пов'язане з втручанням у внутрішню політику Грузії".

Відео дня

Читайте такожУ МЗС Грузії розповіли, коли повернути посла в Київ

"Це якраз те питання, яке спонукало нас до дуже серйозного підходу, через що ми відкликали посла для консультацій. Саме про це ми попереджали наших українських колег - людина, призначена на одну з високих посад, що знаходиться в розшуку, яку грузинське правосуддя хоче притягнути до відповідальності за чотирма не залежними справами, продовжує втручатися у внутрішню політику Грузії. Природно, заява, яку ми почули вчора, є прямим втручанням у внутрішні справи іншої країни і прямим втручанням громадянина України у процес виборів", - заявив Залкаліані.

Як повідомляв УНІАН, раніше в Грузії заявили, що не будуть розривати дипломатичні стосунки з Україною через призначення Саакашвілі.