Фігурант займався проросійською агітацією кримськотатарського населення, заявили в СБУ / фото УНІАН

Служба безпеки України заочно повідомила про підозру у державній зраді колишньому функціонеру "Партії регіонів", який до Революції Гідності очолював один з районів у Херсонській області.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

За інформацією СБУ, фігурант перебрався на півострів відразу після окупації Криму. Бувши етнічним татарином, він активно включився в проросійську агітацію кримськотатарського населення. Проти тих, хто не поділяв його ідей, ініціював переслідування окупаційною владою.

Відео дня

Підозрюваний створив громадську організацію для "об'єднання кримськотатарського народу". Наразі встановлено, що справжньою метою цієї організації є цілеспрямована агітація населення, наприклад етнічних татар, щодо визнання легітимності факту окупації РФ території Криму; агітація за визнання окупаційних органів влади РФ; спонукання населення Криму до участі в роботі окупаційних органів влади РФ; агітація за участь у виборах до представницьких органів окупаційної влади на території півострова та у виборах президента РФ.

Читайте такожУ Раді жорстко відповіли віце-спікеру Держдуми РФ на слова про "російський" Київ (відео)Санкція інкримінованої йому статті 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України передбачає позбавлення волі на строк від дванадцяти до п'ятнадцяти років.

Як повідомило УНІАН джерело в правоохоронних органах, мова йде про Сейтумера Німетуллаєва.

Нагадаємо, що раніше Служба безпеки України оголосила про підозру проросійському пропагандистові і політтехнологу Михайлу Шпиру.

Вас також можуть зацікавити новини