Сьогодні ввечері Генеральна Асамблея ООН ухвалить історичну резолюцію / Ілюстрація REUTERS

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявляє, що співавторами проекту резолюції "Агресія проти України", яка сьогодні розглядатиметься на засіданні Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй, виступили 95 країн-членів ООН.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Кулеба сказав під час онлайн-брифінгу.

Глава МЗС зазначив, що сьогодні ввечері Генеральна Асамблея ООН прийме історичну резолюцію із засудженням російської агресії, з вимогою до Росії негайно припинити бойові дії та вивести свої війська з території України в її міжнародно визнаних кордонах, включно з Кримом і Донбасом.

Відео дня

"Ми очікуємо рекордну підтримку світу. Фактично це буде фіксація на найвищому світовому рівні міжнародної антивоєнної коаліції, до створення якої з самого початку війни закликав президент України Володимир Зеленський. Тільки співавторами цього документа виступили 95 держав. Проголосує за цей документ ще більше країн", - підкреслив Кулеба.

Згідно з інформацією на сайті ООН, засідання Генасамблеї має розпочатися о 17: 00 за київським часом.

Війна проти України:

  • 24 лютого 2022 року РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міста.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Згідно зі свіжими даними, її армія вже вторглася на Чернігівщину.