Йому інкримінують злочин, передбачений ч.2 ст.211 / фото УНІАН

Вищий антикорупційний суд завтра, 25 червня, розглядатиме питання про обрання запобіжного заходу колишньому міністру інфраструктури України Володимиру Омеляну, підозрюваному у скоєнні незаконних дій, унаслідок яких державний бюджет недоотримав 30,4 млн грн.

Про це йдеться у повідомленні ВАКС у соціальній мережі Facebook.

Читайте такожЯнуковичу і двом екс-міністрам оборони повідомили про підозру у держзраді

Відео дня

«Завтра, 25 червня, о 13:40 слідчий суддя ВАКС розгляне клопотання про обрання запобіжного заходу екс-міністру інфраструктури», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 19 червня детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили екс-міністру інфраструктури України Володимиру Омеляну про підозру у вчиненні незаконних дій, через які державний бюджет недоотримав 30,4 млн грн.

За даними слідства, екс-міністр у грудні 2017 року видав наказ про зменшення всіх портових зборів (крім маякового) на 20%. Один із цих зборів - адміністративний - є дохідною частиною державного бюджету. Тому змінити його розмір могла лише Верховна Рада. В результаті рішення екс-посадовця про зменшення портового (адміністративного) збору призвело до ненадходження до держбюджету в 2018 році 30,4 млн грн.

Йому інкримінують злочин, передбачений ч.2 ст.211 («Видання службовою особою нормативно-правового акта, що зменшує надходження до бюджету всупереч закону, якщо предметом таких дій були бюджетні кошти в особливо великих розмірах») Кримінального кодексу України.