Вакарчук залишатиметься членом партії / фото УНІАН

Делегати позачергового з’їзду партії "Голос" ухвалили рішення про припинення депутатських повноважень Святослава Вакарчука.

Про це йдеться у переданому агентству УНІАН повідомленні "Голосу".

Учасники заходу обговорили підготовку до майбутніх місцевих виборів, кадрові питання та оновлення статуту партії.

Відео дня

"З’їзд ухвалив рішення щодо дострокового припинення повноважень народного депутата України Святослава Вакарчука в зв’язку з його виходом з парламентської фракції "Голосу", - йдеться у повідомленні.

Читайте такожЗ оплесками та стоячи: ВР достроково припинила повноваження нардепа Бєлькової

"На жаль, Верховна Рада не залишила мені вибору, хоч я і сподівався на повагу колег до рішення вільної людини. Тому сьогодні я звертаюсь до найближчих людей, членів партії, прошу задовільнити моє прохання і припинити повноваження народного депутата", - сказав Вакарчук, звертаючись до делегатів.

Він зауважив, що і надалі залишатиметься членом партії "настільки довго, наскільки буду приносити користь партії, і поки партія сприятиме європейському розвитку країни".

"Моє бажання допомагати "Голосу" залишається, я готовий робити це і надалі", - додав Вакарчук.

Після припинення депутатських повноважень Вакарчук залишається членом партії, а до фракції "Голосу" приєднається наступний кандидат з передвиборчого списку.

З’їзд партії "Голос" також затвердив оновлений статут партії. Нова редакція статуту деталізує процедури створення місцевих партійних організацій.

Як повідомляв УНІАН, 11 червня Вакарчук заявив, що зареєстрував заяву про складання повноважень народного депутата.

Водночас, він наголосив, що це рішення жодним чином не означає, що він припиняє політичну діяльність або діяльність в партії "Голос".

18 червня Верховна Рада не змогла достроково припинити депутатські повноваження Вакарчука.

Вакарчук складає мандат уже вдруге - він був обраний до Верховної Ради у 2007 році від блоку "Наша Україна - Народна самооборона", однак у 2008 році добровільно склав депутатські повноваження.

19 червня, Вакарчук вийшов зі складу фракції "Голос".